Barefoot kantár

Barefoot lófelszerelésel szép fakó ló. Barefoot Lexington PRO nyereg és Barefoot Contour Wellington kantár

barefoot márkájú kantárok

A Barefoot márka nagy választékban kínál kantárokat! Rengeteg fajta létezik, mind jó minőségű, valódi bőr, anatómiailag formált kialakítással. Összegyűjöttük a főbb szempontokat, ami szerint érdemes átgondolni milyet szeretnél kedvenc lovadnak!

Marengo két szárral zablás és zabla nélküli

most indítod a ló képzését vagy már belovagolt lóról van szó, akit átállítasz más módszerre?

Ha most indítod a lovat, és zabla nélkül szeretnéd, akkor a legegyszerűbb ha valami sidepull kantárt keresel, azok pont úgy hatnak mint egy kötőfék-amit a fiatal ló már csikókora óta ismer.
Ilyen például a Barefoot Acorn, Amber, Contour Trail, stb. kantárok, a barefootwebshop.hu -n itt találod az összeset a zabla nélküli kantárok kategóriában.

Már munkában lévő hátasod szeretnéd átállítani más módszerre? (Képen Marengo Wellington Contour kantárral két szárral-belovagolt ló zabla nélkülire átállításánál, itt éppen terepen)

Sidepull, áll alatt keresztezett szíjas (Dr Cook hatásmechanizmusú) hackamore, kapicán,  karikás orrszíjak, minden van a kínálatunkban.

Sokszor egy többfunkciós darab beszerzése a legelőnyösebb, hogy ki tudd próbálni, hogy lovad vagy Te mit kedveltek jobban! Pl. Barefoot Syringa, Walnut, Contour Wellington, Contour Physio kantárok  Aki ügyeskedni akar, az pl.két szárral is lovagolhat átálláskor, Egy szárat a zablába és egyet a zabla nélkülibe csatolva. 

Barefoot Contour kantár Shape it soft orrszíjjal

Zablával szeretnél-e lovagolni vagy valamilyen zabla nélküli kantárt keresel?

A zablával használható kantárokra hackamore, kapicán, orrszíj is feltehető, sokoldalúak, az orrszíjas megoldással (pl. Barefoot Shape it Soft a képen) zabla nélkülivé is alakíthatjuk őket. A Barefootnál szeretjük a zabla nélküli és lóbarát megoldásokat, így ebből is rengeteg van. Ajánlani szoktuk, hogy aki elbizonytalanodik a kínálattól, válasszon olyat, ami többfunkciós, így könnyebb kipróbálni, hogy lovadnak mi tetszik jobban.

Barefoot Syringa zabla nélküli kantár

Lovadnak van-e valami különleges igénye, preferenciája?

Pl. érzékeny esetleg a szőre és a bőre? Akkor alábélelt kantár kellene , ami fülkerülős. Vagy esetleg finom vékony kis nyelve van és érzékeny  amúgy is a zablára, feszeng? Próbáld ki egy sidepullal. Esetleg lovad farkasfoga miatt nem szívesen lovagolnál zablával? Válassz zablanélkülit, akár finom kis hackamore-t, (nem kapukulcs méretűt), vagy egy orrszíjat meglévő kantárodra. (Képen Santiago Syringa kantárral, ez a barna bőrös-narancs színváltozat)
Keress minket, segítünk választani.

Milyen zabla nélküli megoldások léteznek?

Barefoot Acorn zabla nélküli sidepull kantár

Sidepull stílusú kantár

A kantár orr részén két karika van, ebbe tudod csatolni a szárakat.
Az orrhátra hat elsősorban és kissé a tarkóra. Előnye, hogy könnyebb vele megállni, és a lónak már ismerős az orrhátára irányuló hatás a kötőfék hordásából. A szárakat lehet zablás lovagláshoz hasonlatosan használni és a ló nyakán is tudunk jelet adni vele.
Sidepull zabla nélküli kantárok Barefoot márkából:
Bőrkantárok: Acorn, Amber több színben, Contour Wellington, Contour Trail (Ezek egyben több funkciósak is!)
Kötélből készült kötőfék kantárok: Be Gentle, Juniper, Seneca

(ide kattintva találod az összes kantárt a Barefootwebshopban)

a sidepull kantár részei
A sidepull kantár részei
áll alatt keresztezett szíjas dr cook féle zabla nélküli kantár a Barefoot márkától

Áll alatt keresztezett szíjas (dr cook) stílusú kantár

A szárakat becsatolva a két torokszíj az állszjon keresztül alulról fut át a ló fejének másik oldalára. A szárakat impulzusszerűen kell használni, sosem egyszerre a kettőt! A ló tarkójára és fejének oldalára is hat, kissé az orrhátra is. Előnye, hogy könnyebb vele hajlítani és fordítani a lovat. A szárakat NEM lehet zablás lovagláshoz hasonlatosan használni, egyszerre a kettőt használni vagy folyamatosan húzni, megtartani tilos! (Ez esetben alulról a ló fejére feszül az ilyen kantár és csak veszekedés várható belőle, nem lovaglás!) Viszont finom kézzel lovagolva egy fantasztikusan jó konstrukció.
Áll alatt keresztezett szíjas zabla nélküli kantárok Barefoot márkából:
Bőrkantárok: Syringa és Walnut
(ide kattintva találod az összes kantárt a Barefootwebshopban)

áll alatt keresztezett szíjas, zabla nélküli kantár részei
Az áll alatt keresztezett szíjas kantár részei
az áll alatt keresztezett szíjas zabla nélküli kantér részlete alulólról a ló állánál
Barefoot hackamore

Hackamore

A hackamore az orrhátra hat, fontos, hogy jól állítsuk be, a ló arclécétől nagyjából egy-két ujjnyira legyen lefelé. (lásd a képen)
A hackamore erőssége a fémtag karjának hosszúságától függ. Nagyon praktukusak azok a fémtagok, amik többféle erősségű beállítást tesznek lehetővé. Pl.Barefoot virág és BB hackamore-ok.

a hackamore részei
barefoot kapican

Kapicán

A kapicánból több fajta létezik, a német (kappzaum), francia (cavesson), spanyol (serreta) típusok a főbbek, de minden gyártónak más a preferenciája, kivitelezése. A Barefoot kapicán cavesson típusú, könnyű, rögzített karikás, alápárnázott. A teljes orr-részben acélsodrony fut végig, kellő merevséget, de hajlékonyságot biztosít a kapicánnak. A ló arcorri részére igazítható formájú, így stabilabb az átlagos merev kapicánoknál. Többféle méretben kapható, praktikus vásárlás előtt lemérni a ló orrkörméretét az orrszíj vonalában. Javasoljuk hozzá a Barefoot Contour Physio kantár használatát. (képen) A Physio Contour kantár speciális szem elkerülős szabása még kezdő lónál is stabilan tartja a kapicánt.

a kapicán részei
A többi típus hamarosan következik! 2023.03.22

Bármelyik kantár mellett döntesz, fontos, hogy lovadnak megfelelő méretű és kényelmes legyen,

úgy tudtok a legjobban egymásra hangolódni és finom jelekkel kommunikálni.

Bogi és Marengo

Barefoot tanácsadó

Marengo csomózott kötőfékkel füvet legel

Keress minket elérhetőségeinken

Telefonon tanácsadással vagy e-mailen, messengeren akár fotók alapján is segítünk választani!

tollacska ikon

Telefonos tanácsadás:

+36 70 600 6885

tollacska ikon

e-mail:

bogi@barefoot-nyereg.hu

tollacska ikon

Raktár:

2543 Süttő, Árpád u.12

tollacska ikon

Webshop:

www.barefootwebshop.hu