Barefoot nyergek

Érdemes nyeregválasztás előtt átgondolni, hogy milyen stílusban és módon szeretnénk lovagolni. Ezek alapján le lehet szűkíteni, hogy melyik az a modell, ami szóba jöhet. Ezután azt kell figyelembe venni, hogy bár mindegyik Barefoot nyereg többféleképpen is állítható, lóra igazítható, azért a ló egyéni testalkatának megfelelően mindig vannak ajánlások. Például nem ugyanazt a szabást javasoljuk erősen dongás széles vállú izmos lovakra és keskeny szügyű, finom csontú vékony lovakra. Ennek eldöntése már nehezebb, kérd szakvéleményünket, telefonon ingyenes tanácsadást biztosítunk.
Azonban először tanácsos elolvasnod a Barefoot nyergek általános ismertetőjét. A kis ikonokra kattintva egy-egy témához bővebb magyarázatot találsz.

BAREFOOT NYEREGRENDSZER ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

Hátaslovaink hátát életük folyamán elképesztően sok terhelő hatás éri. Már az is elég, ha csak élettani szempontból gondolunk a ló hátára, ugyanis a ló háta alapvetően nem arra való hogy lovasa és a nyereg súlyát hordozza. Csak korrekt kiképzés után, jól illeszkedő nyereggel a hátán tanulja meg a ló, hogy lovas alatt a hátát felengedje és hátsó lábaival maga alá lépjen. A fiatal lónak a kiképzés során fejlődik ki az izomzata annyira, hogy gerincoszlopát megfelelően stabilizálja és az idő előrehaladtával a remontából igazi hátasló lesz. 

A LÓ HORDOZÓKÉPESSÉGE, BAREFOOT FIZIOLÓGIA

A mar és a 15-16-ik hátcsigolya között a leginkább hordozóképes a ló gerincoszlopa, itt tudja
legjobban a nyereg és lovasa testsúlyát hordozni és kiegyensúlyozni. A ló kényelme és egészséges háta fontos szempont… A Barefoot nyereg anatómiailag követi a ló hátának felső vonalát és minden irányban flexibilis, merev váz nélkül készült! Ebből adódóan ideálisan illeszkedik a ló hátához, szabad mozgást biztosít a vállnak, lehetővé teszi a vállból kiinduló lendületes mozgást, ezzel együtt azt, hogy a ló szabadon ellazítsa, feladja hátát. A Barefoot nyereg a gerincoszlopnak és a martájéknak állandó szabadságot biztosít.

A ló gerince

egyensúly és illeszkedés

Rugalmasságának köszönhetően a váll érzékeny területét és a hát hátsó részét nem nyomja. A Barefoot nyereg megkönnyíti a lónak a lovas testsúlyának kiegyensúlyozását, hiszen a lovast a ló súlypontja fölé, a nyergeléshez optimális mar és 15.-16. hátcsigolya közötti területre ülteti. A Barefoot nyeregrendszer a lovak 99%-nak hátára illeszkedik rugalmas szerkezetének, cserélhető első kápájának és a betétezhető alátéteinek köszönhetően. A lovast a Barefoot nyereg jól ülteti, mélyen és stabilan. Igazi lóhoz közeli élményt ad, a ló hátával közeli kapcsolatot tesz lehetővé. Az ülőfelület kialakítása nagyon kényelmessé teszi a nyerget, még hosszabb lovaglásokkor is. A kényelmet még fokozza az, hogy a Barefoot nyereg alatt a ló el tudja lazítani hátát, így lovasát elengedetten, lendületesen, ’lengő’ háttal tudja hordozni. Ez fantasztikusan jó élményt ad lónak és lovasnak egyaránt.

kinek való a barefoot nyereg?

Minden lovasnak, aki törődik lova hátának egészségével és kedveli a lóbarát lószerszámokat.
Haladó lovasoknak segít a finomabb lovaglási stílus kialakításában, mivel mélyen ültet, és a ló
hátával közeli kapcsolatot tesz lehetővé.
Ideális a kezdő lovasoknak, vagy lovasterápián résztvevőknek is.
A lovak 99%-nak hátára illeszkedik, ezért ideális lovasiskolai használatra is.
Enyhíti a hátpanaszokat, hiszen a ló mozgását puhán és rugalmasan viszi át.
Milyen lóra való a Barefoot nyereg?
A Barefoot nyereg flexibilisségének köszönhetően:
– illeszkedik a legkülönbözőbb tréning és kondicionális állapotban lévő lovak hátára.
– fiatal lovak munkába vonásakor azok gyors izomfejlődését megfelelően leköveti, nem lesz
szüksége rá, hogy nyerget cseréljen, mert ’kinőtte’ lova.
– remekül használható a nem átlagos testfelépítésű, problémás nyeregtájékú lovakra:
Például:
-ponty hát
-izomszegény, magas, kiálló mar
-érzékeny nyereg és hevedertájék
-túlnőtt far
– életkorból adódó elváltozásokkal bíró lovaknak is megfelelő, legyen az megsüllyedt, előremélyedt
hát vagy az öregség miatt csökkent izomtömegű, csontos vállú és marú félig nyugdíjas ló.
Elfelejtheti a rendszeres újratömetést vagy új nyergek utáni hajszát, próbálgatást!

a barefoot nyergek felépítése, konstrukciója

A Barefoot nyeregek merev váz helyett VPS rendszerrel készültek: A VPS rövidítés jelentése „Vertebrae Protecting System” azaz egy gerincvédő rendszerről van szó. A nyereg a lova hátának változásától függetlenül, mozgásától függetlenül mindig jól illeszkedik. Minden benne használt anyag hajlékony és rugalmas, mélyen ültet, lóhoz közeli élményt biztosít, így lehetővé teszi a finomabb segítségekkel való kommunikációt ló és lovas között. Részletes információt a VPS rendszer leírásáról itt és a VPS rendszer menüpont alatt talál. A speciálisan kialakított Barefoot nyeregalátétek teszik teljessé a Barefoot nyeregrendszert. Anatómiailag formált alátétek természetes anyagokból, valódi bárányszőrrel , speciális nyomáselnyelő Sympanova, PU hab, speciális gumi kivehető, cserélhető, betétekkel.

Barefoot nyergek

túranyergek

Túranyergeink hosszú távon is kényelmes és könnyen ápolható, egyszerű, monoblatt felépítésű modellek. Nagyon jó, idomító súlypontú ültetésüknek köszönhetően használhatóak pályán, idomításra is.

Mindegyik modell karikákkal szerelt elől és hátul, így első-hátsó nyeregtáska is könnyen csatolható rá. Kérlek ügyelj rá, ha a nyeregtáskában súlyokat hordozol, az lovad számára kétoldalt szimmetrikusan legyen elrendezve, és ha ehhez még mászatsz is hegyeket-völgyeket, akkor lehet, hogy praktikus felszerelésedet egy jó kis szüghámmal kiegészíteni, hogy a súlyos táska ne húzza el a nyerget.

Erdőben jó túrázni Atlanta nyereggel
BArefoot Cheyenne

Barefoot Cheyenne nyereg

BArefoot edyedi cheyenne nyereg

Barefoot Cheyenne egyedi nyereg

BArefoot Atlanta nyereg

Barefoot atlanta nyereg

Barefoot Cheyenne Drytex

Barefoot Cheyenne Drytex nyereg

BArefoot Happy Valley szőrmenyereg

Barefoot happy valley nyereg

Barefoot Barrydale

Barefoot Barrydale nyereg

BArefoot Soft Wlak szőrmenyereg

Barefoot soft walk nyereg

idomító nyergek

Idomító és díjlovas nyergeink

hamarosan következik…

Bareoot Wellington nyereg
tollacska ikon

Telefonos tanácsadás:

+36 70 600 6885

tollacska ikon

e-mail:

bogi@barefoot-nyereg.hu

tollacska ikon

Raktár:

2543 Süttő, Árpád u.12

tollacska ikon

Webshop:

www.barefootwebshop.hu