Szakértői vélemények a Barefootról

Kep_1_Szakertoi

Szakértői vélemények a Barefootról

Szakértőink nyilatkozatai

Christiane Laun
Ló oszteopata és fizioterapeuta, akupunkúrás szakember

christiane“A praxisomban naponta találkozom olyan ló páciensekkel, akiknek testi károsodást és fájdalmat okoz a rosszul illeszkedő nyereg. Ez világosan megmutatkozik az izomzaton: visszafejlődött, erősen fájdalmas területek alakulnak ki a nyereg nyomásának köszönhetően. A ló háta fájdalmassá válik, annak mozgásfunkciói, mint az oldalirányú hajlás és felengedés erősen beszűkül, a ló ferde és nehézkes mozgású lesz.
Amennyiben változtatunk az edzésterven vagy hosszabb időre lepihentetjük a lovat, vagy akár a takarmányozásán változtatunk, az mind befolyással van az egész szervezetére és így az izomzatára is.
A hagyományos merev vázzal készült nyergek ezeket a hátforma változásokat csak korlátozott mértékben képesek követni.
A Barefoot nyergek rugalmasak és nyomáselnyelő, eloszlató VPS rendszerüknek köszönhetően kiválóan képesek igazodni a ló hátának formaváltozásaihoz.
Nyomásmérési tesztek bizonyítják, hogy a Barefoot nyereg a hozzá tartozó alátéttel minden jármódban megfelelő szabadságot biztosítanak a ló gerincoszlopának, és a legnagyobb mért nyomásérték csupán csak 350gramm négyzetcentiméterenként!”

Claudia Jung
állatfizioterapeuta és szerző

claudia_jung_y150„Lovaknál a leggyakoribb hátproblémát az okozza, hogy a képzés során megerősödött izomzatnak egyszerűen nincs elég helye a továbbfejlődésre, a merev vázas nyereg beszűkíti a továbbfejlődési lehetőséget. Optimális esetben 2-3 hetente ellenőrizni kellene, hogy a nyereg illeszkedik-e az adott állapotban.
Ha nincs megfelelő illeszkedés, nyomni fogja a ló hátát, az izomzatot összeszorítja, beszűkíti mozgásterét, tehát romlani fog az izomzat vérellátása, az izomrostok kevesebb tápanyagot és oxigént fognak kapni.
A Barefoot nyereg rugalmasságának köszönhetően elég teret enged az izomzat fejlődésének, sok hátprobléma megelőzhető használatával.”

Marlitt Wendt
viselkedésbiológus, szerző

marlitt„Lovaink testbeszédükkel és mimikájukkal mutatják nekünk, hogy mennyire érzik jól magukat. Minél jobban a ló természetes mozgásmintáit követjük, annál elégedettebben és ellazultan fog mozogni lovunk.
A Barefoot nyeregrendszerrel biztosítjuk az optimális lehetőséget a mozgásfolyamat szabadságához. A lóbarát filozófiával szembeni elégedettségüket lovaink élénk és élettel teli füljátékukkal, csillogó szemeikkel és ellazult ajaktartásukkal és orrcimpáikkal mutatják. Emiatt szívesen ajánlom a Barefoot termékeket.”

Peter Pfister
edző

missoula„A Barefoot nyeregrendszer zseniális megoldást biztosít jó néhány nyeregproblémára. Nemcsak fiatal lovaknál akik még fejlődésben, és növésben vannak, hanem idősebb lovaknál is, akiknek teste eddzettségi állapotuk, takarmányozási vagy egészségi állapotuknak, évszakváltásnak megfelelően is változhat. A ló hátvonalát az is befolyásolja, hogy nyakát, fejét milyen pozícióban tartja. Ezekhez a változásokhoz egy hagyományos nyereg nem elég rugalmas.
A Barefoot nyereg viszont nagy rugalmasságának köszönhetően a nyereghely bármilyen változását követni tudja. A lovak szabadabban mozognak alatta, a jármódok minősége javul.
A Barefoot kínálatában sokféle nyereg szerepel, minden lovas ki tudja választani az ízlésének megfelelőt.”

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.