Mit jelent a VPS gerincvédelem a Barefoot nyergeknél?

Kep_VPS

Mit jelent a VPS gerincvédelem a Barefoot nyergeknél?

A VPS rövidítés azt jelenti, hogy „Vertebrae Protecting System” azaz egy gerincvédő rendszer, ami nyomáseloszlató, és nyomáselnyelő speciális anyagkombinációból áll.

Minden használt anyag teljesen flexibilis, hajlékony és rugalmas, ezáltal a nyereg a ló hátának változásától függetlenül, valamint a ló mozgásától is függetlenül mindíg jól illeszkedik. A rendszer vékony, lapos rétegekből épül fel, így lehetővé teszi a legfinomabb segítségekkel való kommunikációt ló és lovas között. (A lovast mélyen ülteti, lóhoz közeli élményt biztosít)

Miért VPS?

A VPS optimálisan eloszlatja a lovas súlyát a lehető legnagyobb felületen, ahol a lóhát terhelhető, azaz a mar és a 15-16-ik hátcsigolya között. A VPS rendszer segítségével megszüntethető a pontszerű nyomás a ló hátán-mint azt a nyomásmérési kísérletek mutatják.

A panelos kialakítású konstrukció (a gerincoszlop jobb, és bal oldalán 1-1 panel) létrehoz egy gerinccsatornát, ami állandó gerinc és marszabadságot biztosít a lónak. A rendszer jótékony hatása még akkor is érvényesül, amikor könnyűügetésnél a kengyelben állunk… A nyomást egyenletesen oszlatja el a teljes nyereg felületen!

A VPS rendszer felépítése

vps_zeichnungen_querschnitt_dmod

vps_zeichnungen_unten_dmod

1) Felső anyagréteg/bőr, vagy DryTex

2) Átszellőző PU habréteg

3) Nyomás elnyelő elasztomer/első réteg/

4) Nyomás eloszlató polimer betét

5) Nyomás elnyelő elasztomer/második réteg/

6) Kiegyenlítő gyapjú réteg

Ez egy érezhetően elasztikus szendvics konstrukció, nyomás elnyelő elasztomer-, és nyomás eloszlató polimer rétegből. A használt anyagok mind sík felületűek, nem használunk tömő anyagot. Ezzel kizárjuk azt a problémát, hogy a nyereg egyenetlenül fekszik fel, mivel tömése itt-ott összetömörül, megkeményedik, pontokban nyomást gyakorol a ló hátára.

bf_logo_vps

A Barefoot nyeregek alján a vastag gyapjú réteg egy puha felületet biztosít, ami kiegyenlíti az apró egyenetlenségeket. 

No comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.