Milyen lovasnak való a Barefoot?

Kep_1_Milyen_lovasnak

Milyen lovasnak való a Barefoot?

Általánosságban kijelenthető, hogy a Barefoot VPS nyereg minden lovasnak jó, aki lova érdekeit tartja szem előtt. Aki számol azzal, és megérti, hogy a jó teljesítmény sem fizikai, sem pszichikai nyomás alatt nem érhető el.

Barefoot nyeregben ülni más érzés, mint egy hagyományos nyeregben. A Barefoot nyereg konstrukciója biztosítja, hogy a lovas a ló súlypontja felett üljön, és finom segítségekkel tudjon kommunikálni lovával.

Csak egy igazán független ülésű lovas tud finom segítségekkel hatni lovára. Gyakran halljuk, hogy a Barefoot nyeregben való lovaglás kezdetben furcsának, szokatlannak tűnik, mivel nem határolja be a lovast. Néhány lovasnak először újra meg kell tanulnia függetlenül ülni…(a szabad, független ülés a lovas más izomcsoportjait is dolgoztatja, ezért tűnik furcsának azoknak a lovasoknak akik eddig nem ültek függetlenül, jó egyensúlyban)

Kérjük, gondolja át: a mostani nyerge tényleg megadja-e önnek azt a mozgásszabadságot, ami a finom lovagláshoz szükséges? Vagy csak belekényszeríti Önt egy előre meghatározott formába, ami lentről esetleg jól néz ki, de valóban csak elrejti üléshibáját?

Előnye, hogy a hátproblémával küszködő lovasok újra fájdalom nélkül lovagolhatnak a Barefoot nyeregben, mivel a ló a Barefoot nyereg alatt elengedettebben megy, felengedi a hátát, és a Barefoot nyereg felépítésének köszönhetően minden mozgás puhábban tevődik át a lovas gerinccsigolyáira és a köztük lévő porckorongokra -nem lesz lökésszerű terhelés.

A Barefoot nyereg segít fájdalommentesen lovagolni.

Kezdő lovasok is jól szokták magukat érezni a Barefoot nyeregben, mivel az első és a hátsó kápa elég tartást ad, a nyereg biztosan és mélyen ültet, és egyben igazi lóközeli élményt ad. A kezdő lovas egyértelműbben, és könnyebben megérzi a mozgásfolyamatot a Barefoot nyeregben.

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.