Milyen lóbarát nyerget válasszak a céljaimhoz?

13662013_1176156175738390_1410829456567844400_o

Milyen lóbarát nyerget válasszak a céljaimhoz? Lovagolj minden szakágban lóbarát módon a Barefoot-tal

Egyedül a ló a közös nagy szenvedély a lovasok között… Ezen túl megvan mindenkinek a kedvenc szakága, amit kedvtelésből vagy versenyszerűen űz. Van, aki az idomítólovaglás szerelmese, van aki a westernre esküszik, más pedig a díjugratásban találja meg a maga és lova kiteljesedését. Vannak, akik a tudásvágytól hajtva kipróbálnak minden szakágból egy kicsit. Örvendetes módon már a Working Equitationnak is sok lelkes híve van Magyarországon…

Természetesen nem mindig a legdrágább a legjobb, ezt le kell szögezni, de figyeljünk rá, hogy az olcsó, silány anyagokból készült felszerelés sok gondot okozhat és az élettartama is mindig rövidebb! Bármelyik szakágról legyen is szó, nagyon fontos, hogy lovunknak a megfelelő komfortot és egészséget biztosító felszerelést válasszuk! Nincs rosszabb annál, mint amikor a lovaglás közös örömét és sikerélményét tönkreteszi egy rosszul illeszkedő, lónak-lovasnak kényelmetlen nyereg vagy egy dörzsölős kantár.

Amíg ezeket használjuk, addig is olyan problémákkal szembesülhetünk, amik plusz kiadásokat jelentenek a pénztárcánkra nézve. (nyereg törések és nyomások miatt állatorvosi, osteopathiás költségek merülhetnek fel, a szerszám javíttatásokról és egyéb kényelmetlenségekről már nem is beszélve)

Inkább egyszer vegyünk jó felszerelést, mint kétszer rosszat és még az állatorvost is fizessük. A jó és tartós felszereléssel megspórolt Forintokat költsük inkább a képzésünkre, magunkra! A Barefoot felszerelések biztosítják ló és lovas kényelmét, minden nyereg rugalmas, merev váz nélkül készült, anatómiailag formált és gerinckímélő a beépített VPS konstrukciónak köszönhetően.

A Barefoot nyergek gondosan tesztelt modern technológiával készülnek, nyomás/rázkódás elnyelő és eloszlató anyagok biztosítják az egyenletes súly és nyomáseloszlatást a ló hátán.  A nyergek külső része a legjobb minőségű bőrökből készül, kézzel varrott minden darab. A benne található, marszabadságot biztosító első merevítés a ló vállszélessége szerint cserélhető.

A Barefoot által használt bőrök kemikáliáktól mentes növényi cserzésűek, így újonnan is puhák, rugalmasak. (Króm vegyületeket és egyéb allergén, környezetterhelő anyagokat a gyártás során egyáltalán nem használnak.)

barefoot3

A Barefoot nyergek pozitív tulajdonságai között a jó minőségen és attraktív, egyedi megjelenésen kívül a használhatóságuk és hosszú élettartamuk is említésre méltó! Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezek. A különböző szakágakhoz többféle modellből tudnak választani a lovasok:

Díjlovaglás, klasszikus idomítólovaglás, working equitation
Díjugratás és military
Túrázás, tereplovaglás
Western
Távlovaglás

 

Díjlovaglás, klasszikus idomítólovaglás, working equitation

A széles választékból mindenki megtalálja a kedvére valót és lovára legjobbat, legyen az nagy térdtámaszos, vagy spanyol szabású vagy akár színes, illetve lova speciális testalkatára megfelelő szabású.

Minden Barefoot idomító nyereg modell VPS gerincvédő rendszerrel felépített, extrém mélyen ültet magas első és hátsó kápás, igazi lóközeli élményt biztosít. Plusz előny, hogy a díjlovas nyergek között szinte egyedülálló tulajdonsággal bír! Nemcsak hétközben a pályán ültet jól és precíz lovaglást tesz lehetővé, hanem hétvégén terepen is bizonyít! Kényelmes fel-le mászatásoknál is! A ló farát így remekül tudja terepen is izmosítani, és közösen tudnak kikapcsolódni!

Díjugratás és military

Nottingham Nottingham_nyereg Ugró szabású, idomító súlypontú ültetésű nyereg. Extrán megerősített belső konstrukciójú, 3 rétegű nyomás elnyelő és eloszlató VPS gerincvédő rendszerrel rendelkezik.
Alkalmas pályán ugrásokra, idomításra és tereplovaglásra is, hiszen a jó ültetésén kívül még nagyon kényelmes is, nemcsak a lónak, hanem a lovasnak is. A ló vállánál előreszabott (ugró szabású) nyeregszárnyak a lovas térdének tartást adnak, de flexibilitásuknak köszönhetően nem szorítják le a ló vállát ugrás közben, így akár meredek lapockájú lovaknak is nagyon kényelmes. Magasabb ugrásokról leérkezve is elkerülhető vele a hagyományos nyergeknél a kengyellakatoknál fellépő, a ló hátát pontszerűen terhelő nyomás! Érzékeny hátú lovakra is alkalmas.
Fekete és rókabarna-fekete színkombinációban elérhető.

Túrázás, tereplovaglás

Túrázáshoz minden Barefoot nyereg használható, hiszen minden modell nagyon kényelmes, legalábbis ha a lovas lovára és önmagára igényesen választja, méreteiknek és céljaiknak megfelelően. Mégis tapasztalatunk alapján, az alábbi modellek a legcélszerűbbek túrázásra kényelmességük és könnyű kezelhetőségük, tisztántarthatóságuk miatt:

Cheyenne  Cheyenne  Az egyik legkedveltebb Barefoot modell. Mély kagylós, idomító súlypontú ültetésű puha bőr nyereg, a legkülönfélébb testalkatú lovasnak is kényelmes a szabad ültetése miatt, mivel fix térdtámasz nem korlátozza be az ülést, csak a magas első és hátsó kápa. Szabásvonalának köszönhetően a legtöbb lóra jól illeszthető, keskenytől szélesig, természetesen, mint minden nyergünknél, az első kápa lóhoz választásával.
Fekete és csokoládébarna, egyedi színkombinációban is kapható.
Cheyenne DryTex  Cheyenne_DryTex  A Cheyenne modell szintetikus változata, távlovasok között is népszerű. Tulajdonságai a felső rész anyagát kivéve a Cheyennével megegyeznek. Az alap változat felrántószíjai bőrből készülnek, a könnyű kezelhetőség végett (a bőr felrántók télen sem merevek a hidegben) de már rendelhető VEGÁN változatban is, biothane felrántószíjakkal.
Mint minden szintetikus anyag, sajnos a DryTex is hamarabb kopik, mint a bőr. Gondos és rendszeres törléssel, portalanítással a kengyelszíj alatt fellépő dörzsölőhatás csökkenthető-így az élettartam növelhető.
Fekete és csokoládébarna színben kapható.
Atlanta  Atlanta  A minimálnyereg. Mindent tud, amit egy Barefootnak tudnia kell, cserélhető szélességű kápás, vastag, puha nubukbőrből készül, VPS gerincvédő rendszerrel szerelt, de a lehető legkevesebb anyag lesz közted és a ló között! Imádod a szőrén lovaglást, de nem akarod nyomni a lovad hátát? Akkor ez a modell a neked való! Rendelhető csokibarnában és feketében.
Barrydale  BArrydale_nyereg._barnajpg  Zseniális kombináció, idomító és túranyereg ötvözete, nagyon népszerű modell.
Nagy fix, hosszú combtámaszaival és mély ültetésével igazán kényelmes. Hosszú szárnyú modell, így alacsony lovasoknak nem ajánlott. Háromféle színkombinációban kapható (fekete, barna-sötétbarna és fekete-szürke)
Soft Walk  Soft_walk Szőrme felsőrészű, nyeregtestű, kengyellel szerelhető, könnyű modell. Nagy combtámaszai és magas hátsó kápája mély, biztos ülést ad, miközben a lovas úgy érzi, mintha patracon ülne. Szuper kényelem és gerincvédelem egyben, csak szeretni lehet.
Új, 2018-as modell!
Cherokee  Cherokee  Tépőzárral állítható térdtámasz, stabil, kemény térdpárna, nagy tartást adó kialakítás.
Igazi ‘allrounder’ univerzálisan idomításra, ugrásra, terepre is használható. Praktikus csomagrögzítő bőrszalagokkal, szépen kidolgozott részletekkel és barna-fekete mintázattal igazi szembetűnő darab. Rendelhető egyedi színválasztással is.
Cherokee Classic  Cherokee_Classic Tépőzárral állítható térdtámasz, stabil, kemény térdpárna, nagy tartást adó kialakítás.
Igazi ‘allrounder’ univerzálisan idomításra, ugrásra, terepre is használható népszerű alapmodell.
Just Adjust  Just_Adjust Különleges lóhoz és lovas méretéhez is hozzáállítható modell. Praktikus családi nyeregnek, ahol a szülő és a gyermek ugyanazt a nyerget használná illetve lovasiskolákban is népszerű.
Különleges állíthatóságán kívül tulajdonságai a Cheyenne nyereggel megegyezőek.
Happy Valley  HAppy_valley  Prémium szőrmeálom nyereg. Luxus kényelem és gerincvédelem egyben, kizárólag a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült. Kengyellel szerelhető!
Fekete és csokoládébarna színben kapható.

Western

Egyszerű, sima bőrös kivitelben készült nyergek és gyönyörű kézi poncolt hagyományos mintás modellek is elérhetőek. Pl. Barefoot Arizona, Nevada, Missoula Nut, Virginia Rose, Arizona Nut, Rose.
A western nyergek is a ló vállához igazíthatóak, magas marú lovakra is használhatóak az első kápa magasra szabott kialakításának köszönhetően. Az ülőfelületek puhák, a lovasnak is kellemes benne a lovaglás.

Arizona Nut Arizona_Nut_x  Az egyik legnépszerűbb western nyeregmodell. Mély ültetésű nyereg, idomítómunkára is kitűnő. Kézzel poncolt small basket mintázatú vastag brazil marhabőrből készült, ülőfelületén hasított vadbőr. Poncolt fenderrel és kengyellel szettben, csokibarna színben több méretben rendelhető. A kisfelnőtt méretnek (1-es) a fender hossza is rövidebb, így a kis méretet alacsony lovasok is bátran választhatják.
Gerincvédő VPS rendszerének és könnyű súlyának köszönhetően a lónak kényelmesebb, komfortosabb az átlagos western nyergeknél. Cserélhető szélessége és flexibilitása miatt használható nem tipikusan western alkatú lovakon is.
Arizona Rose Arizona_Rose  Az Arizona Nut nyereg natúr, olajozott bőrből készült változata.
Tulajdonságai az Arizona Nuttal megegyezőek. A natúr színű bőr amíg új kicsivel több törődést és bőrápolást igényel. Amint a bőr telítődik, már átlagos ápolási igénnyel bír, és a víz és piszok foltok nem látszanak meg rajta.
Arizona Arizona  Stabil, könnyű, de robosztus bőrnyereg, síma felületének köszönhetően sokkal egyszerűbb ápolni, mint a poncolt mintás darabokat.
Jól ültet, és cserélhető szélessége miatt nem csak western lovakra használható. Igazi mindenes, pályán, terepen egyaránt bizonyít.
Nevada NEvada  Széles, dongás lovakra ajánlott modell. Nagy felületének köszönhetően még a legíveltebb bordájú hidegvérűeken is biztosan fekszik, nem fordul el. Széles, dongás kislovakra (pl. haflingi vagy fjord) is jó választás.
Missoula_nut  Prémium kategóriás western nyereg, magas minőségű bőrök és választható ülésszín, mintázat jellemzi a kitűnő ültetés mellett. Csak egyedi rendelésre készül.
Virginia Rose Virginia_Rose  A Missoula Nut nyereg olajozott natúrbőr színű változata, tulajdonságai hasonlóak.
Lazy Mountain Lazy_mountain  Prémium szőrmeálom nyereg- western look. Luxus kényelem és gerincvédelem egyben, kizárólag a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült. Kengyellel, fenderrel szerelhető!
Fekete és csokoládébarna színben kapható.

Számos modell rendelhető gyermek méretben is és külön pónira való nyeregmodelleink is vannak, kérjük látogasson el a webshopunkba a teljes választék és a részletes leírások megtekintéséhez. www.barefootwebshop.hu

Szerző: Harcsa Boglárka Barefoot tanácsadó

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.