Milyen lóbarát nyerget válasszak a céljaimhoz?

13662013_1176156175738390_1410829456567844400_o

Milyen lóbarát nyerget válasszak a céljaimhoz? Lovagolj minden szakágban lóbarát módon a Barefoot-tal

Egyedül a ló a közös nagy szenvedély a lovasok között… Ezen túl megvan mindenkinek a kedvenc szakága, amit kedvtelésből vagy versenyszerűen űz. Van, aki az idomítólovaglás szerelmese, van aki a westernre esküszik, más pedig a díjugratásban találja meg a maga és lova kiteljesedését. Vannak, akik a tudásvágytól hajtva kipróbálnak minden szakágból egy kicsit. Örvendetes módon már a Working Equitationnak is sok lelkes híve van Magyarországon…

Természetesen nem mindig a legdrágább a legjobb, ezt le kell szögezni, de figyeljünk rá, hogy az olcsó, silány anyagokból készült felszerelés sok gondot okozhat és az élettartama is mindig rövidebb! Bármelyik szakágról legyen is szó, nagyon fontos, hogy lovunknak a megfelelő komfortot és egészséget biztosító felszerelést válasszuk! Nincs rosszabb annál, mint amikor a lovaglás közös örömét és sikerélményét tönkreteszi egy rosszul illeszkedő, lónak-lovasnak kényelmetlen nyereg vagy egy dörzsölős kantár.

Amíg ezeket használjuk, addig is olyan problémákkal szembesülhetünk, amik plusz kiadásokat jelentenek a pénztárcánkra nézve. (nyereg törések és nyomások miatt állatorvosi, osteopathiás költségek merülhetnek fel, a szerszám javíttatásokról és egyéb kényelmetlenségekről már nem is beszélve)

Inkább egyszer vegyünk jó felszerelést, mint kétszer rosszat és még az állatorvost is fizessük. A jó és tartós felszereléssel megspórolt Forintokat költsük inkább a képzésünkre, magunkra! A Barefoot felszerelések biztosítják ló és lovas kényelmét, minden nyereg rugalmas, merev váz nélkül készült, anatómiailag formált és gerinckímélő a beépített VPS konstrukciónak köszönhetően.

A Barefoot nyergek gondosan tesztelt modern technológiával készülnek, nyomás/rázkódás elnyelő és eloszlató anyagok biztosítják az egyenletes súly és nyomáseloszlatást a ló hátán.  A nyergek külső része a legjobb minőségű bőrökből készül, kézzel varrott minden darab. A benne található, marszabadságot biztosító első merevítés a ló vállszélessége szerint cserélhető.

A Barefoot által használt bőrök kemikáliáktól mentes növényi cserzésűek, így újonnan is puhák, rugalmasak. (Króm vegyületeket és egyéb allergén, környezetterhelő anyagokat a gyártás során egyáltalán nem használnak.)

barefoot3

A Barefoot nyergek pozitív tulajdonságai között a jó minőségen és attraktív, egyedi megjelenésen kívül a használhatóságuk és hosszú élettartamuk is említésre méltó! Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezek. A különböző szakágakhoz többféle modellből tudnak választani a lovasok:

Díjlovaglás, klasszikus idomítólovaglás, working equitation
Díjugratás és military
Túrázás, tereplovaglás
Western
Távlovaglás

 

Díjlovaglás, klasszikus idomítólovaglás, working equitation

A széles választékból mindenki megtalálja a kedvére valót és lovára legjobbat, legyen az nagy térdtámaszos, vagy spanyol szabású vagy akár színes, illetve lova speciális testalkatára megfelelő szabású.

Minden Barefoot idomító nyereg modell VPS gerincvédő rendszerrel felépített, extrém mélyen ültet magas első és hátsó kápás, igazi lóközeli élményt biztosít. Plusz előny, hogy a díjlovas nyergek között szinte egyedülálló tulajdonsággal bír! Nemcsak hétközben a pályán ültet jól és precíz lovaglást tesz lehetővé, hanem hétvégén terepen is bizonyít! Kényelmes fel-le mászatásoknál is! A ló farát így remekül tudja terepen is izmosítani, és közösen tudnak kikapcsolódni!

Díjugratás és military

Sok nyomásmérési teszt és próba előzte meg a Barefoot ugrónyergének végleges kialakítását. Különleges megerősített belső konstrukciója ellenáll az ugrásoknál (elrugaszkodásnál és leérkezésnél) fellépő fokozott igénybevételnek.

Túrázás, tereplovaglás

Túrázáshoz minden Barefoot nyereg használható, hiszen minden modell nagyon kényelmes, legalábbis ha a lovas lovára és önmagára igényesen választja, méreteiknek és céljaiknak megfelelően. Mégis tapasztalatunk alapján, az alábbi modellek a legcélszerűbbek túrázásra kényelmességük és könnyű kezelhetőségük, tisztántarthatóságuk miatt:

Western

Egyszerű, sima bőrös kivitelben készült nyergek és gyönyörű kézi poncolt hagyományos mintás modellek is elérhetőek. Pl. Barefoot Arizona, Nevada, Missoula Nut, Virginia Rose, Arizona Nut, Rose.
A western nyergek is a ló vállához igazíthatóak, magas marú lovakra is használhatóak az első kápa magasra szabott kialakításának köszönhetően. Az ülőfelületek puhák, a lovasnak is kellemes benne a lovaglás.

Számos modell rendelhető gyermek méretben is és külön pónira való nyeregmodelleink is vannak, kérjük látogasson el a webshopunkba a teljes választék és a részletes leírások megtekintéséhez. www.barefootwebshop.hu

Szerző: Harcsa Boglárka Barefoot tanácsadó

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.