Milyen alátétet használjak?

Kep_1_Milyen_alatetet_hasznaljak

Milyen alátétet használjak?

Nemcsak nyergeinket vetettük alá különböző nyomásmérési kísérleteknek, hanem a különböző nyeregalátéteket is teszteltünk. Döbbenetes eredményre jutottunk. Egy rossz nyeregalátét komolyan zavarhatja, károsíthatja a ló hátát!

Általában úgy gondolkodunk: „Egy nyeregalátét puha textíliákból áll, mi nyomhatná mégis a ló hátát?”.

Gyakran előfordul, hogy nyomáspontok alakulnak ki martájékon. Ez adódhat abból, hogy a nyeregalátét nem anatómiailag formált, ráfeszül a ló marjára, vagy egy hagyományos felépítésű elől szűk nyerget használunk, ami a nyeregalátétet és vele együtt az izomzatot is összenyomja. Néha előfordul, hogy egy nyeregalátétnek a varrásai, szegélyei nyomják a lovat.

Barefoot nyeregalátéteinket a Barefoot nyergekkel teszteltük, és ehhez igazítottuk hozzá. A plusz nyomáselnyelő hatás a még hosszú kilovaglásokkor és nehéz lovasok alatt is érvényesül. A Barefoot nyeregalátétek a Barefoot nyereggel alkotnak optimalizált rendszert.

A problémás hátú lovaknak mindenképpen a Barefoot Spezial vagy Physio  nyeregalátét használata javasolt.

Egészséges, nem érzékeny hátú lovakra tehetünk egyszerű nyeregalátétet is Barefoot nyereg alá (például Barefoot RWC vagy bármilyen más, kereskedelemben kapható alátét), de mindig győződjünk meg róla, hogy az alátét sehol sem nyomja vagy dörzsöli a ló hátát, oldalát. A legjobbak az anatómiailag formált természetes anyagú alátétek. Fontos, hogy az alátét minden részen nagyobb legyen a nyeregnél, legaláb 2-3cm-el.

(A nyeregnél kisebb alátét szegélyénél komoly nyomás-dörzsölés keletkezhet)

Milyen a problémás hátú ló?
Hogyan kell a problémás hátú lovaknál betétezni a speciális alátéteket?

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.