Milyen a Barefoot nyergek méretezése? | Barefoot mérettáblázatok

Kep_1_Meretezes_Tablazatok

Milyen a Barefoot nyergek méretezése? | Barefoot mérettáblázatok

A helyes nyeregméret meghatározása:

Alapvetően fontos, hogy a nyereg a lónak és a lovasnak is megfelelő méretű legyen.

A Barefoot nyergek cserélhető első kápával készülnek, a lova vállszélességének megfelelő méretet a méretező sablon segítségével egyszerűen megállapíthatja.A nyereg alapfelszereléséhez tartozó normál kápa a legtöbb lónak megfelelő, de rendelhető keskeny, széles, XXL méretben is, illetve speciális puha betét is kapható az extrém magas, csontos marú, érzékeny válltájékú, vagy extra széles lovaknak.

Lovas

A Barefoot nyereg Önnek megfelelő ülésméretének meghatározása a testalkatától függ. A legtöbb nyeregkészítő a lovas testsúlyát veszi alapul, de azt mi elég pontatlannak találjuk, mivel egy lehet 60Kg egy 180cm magas és egy 160cm-es lovas is, teljesen eltérő testalkattal…
Ezért mi a nyereg méretének meghatározásához a ruha konfekcióméreteket vettük alapul.

Javaslatunk átlagos testalkatú lovasoknak:

0-ás méret: gyermekeknek és kistermetű felnőtteknek 36-os méretig
1-es méret: női lovasnak 36-tól 38/40-es méretig férfiaknak 44/46-os méretig
2-es méret: női lovasnak 40-es mérettől és férfiaknak 48-as mérettől
Nevada nyeregmodell: egy mérettel készül, nőknek 36/38 – 42/44 férfiaknak 46-56-os mérettel.

Átlagos testalkattól eltérő lovasok:

Magas, vékony testalkatú lovasok kérjük legyenek figyelemmel arra, hogy combcsontjuk hosszúsága miatt ált.165cm felett 2-es méretű nyeregre van szükségük a térdpárnás, térdtámaszos modellekből, hogy térdük kényelmesen elférjen, még akkor is, ha ülepük kényelmesen elférne egy kisebb nyeregben.

Térdtámasz nélkülli modelleknél a kisebb méret is megfelelő lehet.

Kis termetű, erős testalkatú lovasok nagyobb méretű nyeregnél kérjük gondosan ellenőrizzék a mérettáblázat szerint a nyeregszárny hosszúságát vásárlás előtt, mivel a túl hosszú nyeregszárny megnehezítheti, hogy csizmasegítségeket adjanak.

Kérjük figyeljen rá, hogy saját méretének megfelelő nyerget válasszon még akkor is, ha az lova hátához képest esetleg túl hosszúnak tűnik. Ha két méret között van, akkor válassza a nagyobbat. Fontos, hogy a lovas elférjen a nyeregben és kényelmesen üljön. Ha a lovas túl kis méretű nyerget választ, akkor elöl a kápához hozzányomódik, kényelmetlen lesz az ülés, valamint beszűkíti a nyereg mozgásterét, ezáltal lova vállának mozgásterét is.

Kérjük hívjon minket ingyenes tanácsadásért. A nyereg méretezése lónak és lovasnak is nagyon fontos, hogy a páros mindkét tagjának kellemes és a lehető legkényelmesebb legyen a nyereg.
Harcsa Boglárka 06 70 600 6885

A Barefoot nyergeknek nincs hagyományos értelemben vett merev váza és jó nyomáseloszlató tulajdonságának köszönhetően még a nagyméretű (hosszú) nyergek sem terhelik a ló hátát a hátsó részen, nem zavarják mozgásfolyamatát.

A nyergek méretezése

A=a nyereg hossza [cm]
B=az ülőfelület hossza[cm]
C=a nyeregszárny hossza[cm]

Mérettáblázatok letöltése itt.

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.