Mikor, hogyan kell a nyeregalátétemet betéteznem?

Kep_1_Mikor_es_hogyan_kell_a_nyeregalatetemet

Mikor, hogyan kell a nyeregalátétemet betéteznem?

A nyeregalátét párnázása, betétezése problémás hátú lovaknál

A problémás hátú lovakra ajánlott Barefoot Spezial és Physio nyeregalátéteket alapbetétekkel együtt szállítjuk. Az egészséges hátú, problémamentes lovakat persze lovagolhatjuk egyszerű Barefoot RWC, vagy bármilyen egyszerű más nyeregalátéttel anélkül, hogy plusz betétre lenne szükségünk. De milyen is a problémás hátú ló? Itt bővebben lehet olvasni a témáról, ha eddig még nem tette meg…

A Barefoot nyereg a ló hátára mindig ideálisan illeszkedik, függetlenül annak kondícionális és takarmányozási állapotától a rugalmas VPS rendszernek köszönhetően.

A nyeregnek oldalnézetben mindig vízszintesen kell a ló hátán felfeküdnie, és hátulról nézve természetesen arányosan a két testfél között. Ebből adódóan néha szükséges, hogy a nyeregalátétet egy adott területen második réteggel is kipárnázzuk, például egy túlnőtt farú lónál elöl plusz betétet teszünk, vagy egy nagyonszéles vállú lónál a hátsó részét megemeljük a nyeregnek. A betétezésről természetesen vásárláskor pontos felvilágosítást és útmutatót adunk.

Bizonytalan a lova hátát illetően? Természetesen segítünk, hogy lova nyereghelyét optimálisan megítélhesse! Küldjön nekünk fotót e-mailen!
(Oldalról készült fotóra van szükségünk a lováról, melyen a feje és a nyaka normál tartásban van.)
Nyeregvásárlásnál természetesen személyes konzultációra, nyeregpróbára is van lehetőség!

betetezes

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.