Miért jó a növényi alapú bőrcserzés?

Kep_1_Miert_jo_a_novenyi_alapu

Miért jó a növényi alapú bőrcserzés?

A Barefoot törekszik a környezettudatosságra: Nekünk fontos gyermekeink jövője!

A Barefoot nyergek gyártásánál egy növényi anyagokkal színezett nubuk bőrt használunk,  nem kemény simított bőröket. A nubuk bőr nyitott pórusú, a ló hátának a formájához hozzásimul, hasonlóan egy bőr nadrághoz, ami hordás közben változik.

Információk a Barefoot minőségi bőrökhöz:

A Barefoot bőr termékek kézzel varrottak, króm és vegyi anyagoktól mentes növényi anyagú cserzőszerrel kikészített bőrök. A bőr teljes vastagságában színezett. Az általunk használt nubuk bőr felületkezelt, így az eljárás során könnyű, nemes fényt kap, és kosztaszító hatású lesz. Minden Barefoot bőr könnyen tisztítható és vízlepergető.

Miért jó a növényi alapú bőr cserzés?

Ez a módszer 100 %-ig környezetbarát, mivel a növényi alapú cserzés közben egyáltalán nem használunk mérgező kemikáliákat. A Barefoot fontosnak tartja, hogy felelősséget vállaljon gyermekeink jövőjéért.

Plusz előny, hogy a növényi anyagokkal cserzett bőr tartósabb, elasztikusabb, és nehezebb. A lónak,és a lovasnak is kellemesebb használni, mivel egyértelműen puhább, mint a kémiai úton cserzett bőrök.

Miben más a kémiai cserzés?

A vegyszerekkel cserzett bőr gyorsan összeugrik, elveszti az elasztikusságát, és gyorsan töredezetté válhat. Ezen felül a kemikáliák terhelik a környezetünket, és ráadásul velük való érintkezéskor allergiás reakciót válthatnak ki. Olyan allergéneket, mint például a kobalt klorid, káliumdikromát vagy nátriumszulfit egyetlen előállítási folyamatban sem használunk.
A bőr szerszámaink natúr termékek. A felületi struktúra ebből adódóan különböző lehet. Az olyan természetes ismertető jeleket, mint pl kisebb göcsörtök, vagy bogárcsípések nem szabad hiányosságnak, hibának tekinteni, hanem az alkalmazott anyag eredetiségének a tanúsítványaként kell kezelni. A természetes színezőanyagok használata miatt csekély színkülönbségek vehetők észre, de kérjük a vevőinket, hogy a természet védelme érdekében ez ne zavarja őket.

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.