Mi a különbség a Barefoot és a hagyományos nyereg között?

Kep_1_Mi a kulonbseg

Mi a különbség a Barefoot és a hagyományos nyereg között?

Nemcsak a megjelenésében van különbség a Barefoot és a hagyományos nyergek között.

A Barefoot nyereg teljesen eltérően működik a benne található VPS gerincvédő rendszernek köszönhetően. Barefoot nyereg alatt a ló elengedetten megy, felengedi a hátát, és ez lehetővé teszi a hátcsigolyák szabad mozgását. A ló meg tud hajlani anélkül, hogy nyomást kellene a hátán elviselnie.

A Barefoot váznélküli nyereg, a világ legrugalmasabb nyerge. A lóhát mindenkori változásához illeszkedik. A ló háta főleg az évszakváltozással, a tréninggel és a kor előrehaladtával alakul, de mozgás közben is változik a lóhát formája. Egy hagyományos , merev vázas nyereg nem tud ezzel a mozgással lépést tartani.Részben blokkolja a hátizomzatot, és így a vérellátás nem lesz elégséges, izomépítés nem lesz lehetséges.

Barefoot nyereg alatt a ló elengedetten, ellazult izomzattal képes előre, lefelé mozdulni fentről jövő nyomás nélkül. Így a ló megtanul fájdalommentesen mozogni, és megtanulja, hogy jó dolog nyereg alatt mozogni. Gyakran megfigyeltük, hogy a lovak tempója, menőkedve javult, a lépésük automatikusan térölelőbb lett. A lovak jobban maguk alá lépnek.

Az arra alkalmas fajták a töltöt maguktól felajánlják.

Amit a lovasok sokszor több havi edzéssel próbálnak meg elérni, azt a ló egy Barefoot nyereg alatt automatikusan felajánlja.

No comments

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.