Hogyan ápoljam a Barefoot termékeket?

Kep_1_Hogyan_apoljam

Hogyan ápoljam a Barefoot termékeket?

ÁPOLÁSI ÚTMUTATÓ
A tartósság és a hosszú élettartam érdekében a lófelszereléseket rendszeresen tisztítani és ápolni kell.

A Barefoot bőrszerszámok ápolása ( pl. Nyergek, kantárok, stb.)

 • A Barefoot szerszámok nyitott pórusú bőrének ápolásánál ne használjon zsírt, vagy viaszt, mivel ezek a szerek a bőr pórusait eltömíthetik.
 • Az oldószer tartalmú erős tisztítószerek a növényi alapú festéket kioldhatják, csak bőrök ápolására szolgáló készítményeket használjon.
 • Tisztításhoz és ápoláshoz ajánljuk a Barefoot saját színtelen vagy színezett bőrápolóit illetve a keresk.forgalomban kapható nyeregszappanokat.
 • Minden Barefoot bőráru minőségellenőrzött és impregnált, mely víz és kosztaszítóvá teszi a bőrt. Az impregnálás azonban a rendszeres tisztítás miatt egy idő után elveszíti hatását, így ha esőben is szeretne lovagolni bőrszerszámokkal, javasoljuk, hogy pár havonta a normál bőrápolás mellett utólagosan is impregnálja azokat egyszerű spray bőrimpregnáló szerekkel.

A bőr nyergek eleinte engedhetik a színüket, ezért új nyeregnél az első pár lovaglásnál ne viseljen világos nadrágot!

A Barefoot által használt bőrök növényi alapú cserzőanyagokkal és festékekkel készülnek, szigorúan bio úton, kemikáliák felhasználása nélkül, ezért puhák, jól formázhatóak. Ez a lágyság lehetővé teszi, hogy a nyergek jól illeszkedjenek a lovashoz és a ló hátához, ezzel együtt stabilitást, komfortot és minőséget biztosítanak. Azt azonban kérjük vegye figyelembe, hogy a bőr egy természetes anyag, kisebb pigmentfoltok, felületi egyenlőtlenségek és színkülönbségek (főleg napsugárzástól) előfordulhatnak, és nem képeznek garanciális indokot.

A DryTex és Sympa Nova anyagok tisztítása (pl. Nyergek, patracok alja)

 • A DryTex és Sympa Nova anyagok ápolása nagyon egyszerű, nedves ronggyal vagy szivaccsal könnyen tisztíthatóak. Erős szennyeződésnél egy pár csepp tisztítószert, pl. folyékony szappant tehetünk a vízbe.
 • Semmi esetre se használjon erős oldószer tartalmú tisztítószert!

Kérjük vegye figyelembe, hogy a használat során kopásnyomok keletkezhetnek a DryTex anyagon. Ha Önt ez zavarja, akkor kérjük válasszon inkább nagyobb kopásállóságú bőr felszerelést.

 

Bárányszőrős termékek ápolása, tisztítása (pl. hevederek stb.)

 • Kisebb szennyeződések, lószőr szálak száraz állapotban egyszerű szőrkefével eltávolíthatóak.
 • Erősebb szennyeződés esetén mosógépben, alacsony hőfokon gyapjú vagy kímélő finommosószerrel moshatóak. Kiterítve kell szárítani ezeket a termékeket, a szőrszálakat ujjainkkal lazán el kell igazítani száradás előtt, hogy ne álljanak össze. Így a bárányszőrös termékek nagyon hosszú élettartamúak lesznek.

 

Báránygyapjú termékek tisztítása (pl. bárányszőrös patracnyereg, üléshuzat, nyergek alja)

 • A báránygyapjú felszerelések nagyobb szennyeződés esetén langyos vízben kézzel átöblíthetőek. Száradás előtt formára kell igazítani. Kisebb szennyeződések száraz állapotbam kefével, nedves szivaccsal eltávolíthatóak.
 • A nyergek alsó szőrös felének a tisztítása

Mindig száraz állapotban történjen. Egyszerűen szőrkefével, vagy nedves szivaccsal tisztítható, de akár ki is porszívózható lóporszívóval vagy háztartási porszívóval (ez utóbbiakat elegendő évente egyszer elvégezni).

Neoprén és egyéb szintetikus anyagok tisztítása (pl.Strech and Breath heveder, Air-Flow ínvédők)

 • Mosógépben szétszedés nélkül moshatóak, finommosószerrel. A tépőzérakat mosás előtt össze kell zárni.

A Barefoot nyeregalátétek tisztítása (RWC, Physio, Spezial)

 • Nyeregalátéteink 30°-40°C-on mosógépben moshatóak. Kisebb szennyeződésnél a tisztítást könnyen elvégezheti egy nedves szivaccsal, egyszerűen eltávolíthatja a port, piszkot, és szőrszálakat. A Spezial és Physio nyeregalátét prémes alsó részét egy szőrkefével átkefélheti, hogy az összetapadásokat szétválassza. A tépőzárakat mosás előtt össze kell zárni.

Ha egyéb kérdése van kérjük hívjon minket vagy írjon nekünk! Weboldalunkon folyamatosan bővülő ingyenesen használható “Tudástár” áll a lovasok rendelkezésére különféle hasznos és érdekes témákkal

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.