Előtte-utána

Kep_3_Elotte_Utana

Előtte-utána

A lentebbi fotókon a 24 éves izlandi Stefnir látható. A felső képen a Barefoot nyereg használata előtti állapot, míg az alsón pár hónappal későbbi állapot látható.

stefnir

Az összehasonlításnál jól látszik, hogy a Barefoot nyereg alatt Stefnir egész izomzata megváltozott, a hát észrevehetően jobban izmoltabb, a nyak területe is erősebb. A mar mögötti mélyedések és a kis pocak is szépen eltűnt. Összességében a ló kompaktabbnak és stabilabbnak tűnik. Így biztos, hogy károsodás nélkül képes hordozni lovasa súlyát.
A Barefoot nyereg alatt a lovak el tudják lazítani, fel tudják engedni hátukat, mivel az nem szűkíti be mozgásukat. Ez biztosítja az optimális izomépítés előfeltételét. Ez a változás az, ami Stefnirnél is észrevehető.


Az alábbi képeken pedig 2012 decemberében egy 9 éves kisbéri kanca látható. Az első mozaikképeken feltűnő a téli bundán keresztül is a mar kétoldalán lévő fehér folt, ami nyeregnyomás eredménye. A kancánál jól látszik a szénahas, vékony nyak és kissé izomszegény felépítés.

2012elotte

Ugyanez a kanca 2013 decemberében, 1 év Barefoot nyereg használat után. A martájéról eltűntek a nyeregnyomás foltjai, határozottan izmosabb lett. A nyaka sokkal izmosabb és a hasizmai erősödésének köszönhetően a nagy pocak is eltűnt.

2013decutana

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.