Equine Fusion patacipőkről

Kep_Az_Equine_Fusion_Patacipokrol

Az Equine Fusion [kiejtése: ekvin fjúzsön] patacipőkről:

Az Equine Fusion norvég cég, ami 2005-ben egy új típusú patacipőt fejlesztett ki. Ez az új típus flexibilis, könnyű és tartós, olyan mint egy jogging cipő, ami megvédi a ló patáját a rázkódástól, kopástól és a kemény felületeken (pl. beton, aszfalt, zúzalékos utak) fellépő természetellenes nyomástól.

4 típus sokféle méretben és színváltozatban elérhető, hogy mindenki a lovának legmegfelelőbbet tudja kiválasztani a méretezési segítséggel. Kiegészítő csillapító betét és szegecs készlet is megvásárolható.

A csapat és a történet, ami a ló jogging cipő mögött van:

Az Equine Fusion cég alapítása annak köszönhető, hogy egy lótulajdonos megoldást keresett a problémájára, amikor lova még mindig nem volt jól az állatorvosi kezelés ellenére, és végső próbálkozásként már a patkókat is leszedték róla.
A patkók leszedése eleinte a lovaknak gyakran kényelmetlenséget okoz. Túlérzékeny lehet a pata vagy akár be is gyulladhat, amíg a rehabilitációs periódus tart. Plusz védelem nélkül a pata elhasználódása, kopása meghaladhatja a növekedését, ami fájdalmas számukra.
Ennek a lónak egy olyan cipőre volt szüksége, ami nem korlátozza a pata természetes biomechanikai funkcióját. Az Equine Fusion ekkor alakult, hogy egy olyan patacipőt fejlesszenek ki, ami a ló patájának anatómiájával együtt dolgozik, természetes egyensúlyt, stabilitást és rázkódás csillapítást biztosít.
A cél egy olyan patacipő létrehozása volt, ami a lehető legtermészetesebb és kényelmesebb módon ad patavédelmet a lónak. Az eredmény az Equine Fusion Jogging Shoes volt, ami egy több szakterületet felölelő szakértői csapat együttműködésének gyümölcse. A csapat tagjai között állatorvosok, mérnökök, neves lókiképző szakemberek, körmöléssel foglalkozó pataápoló szakemberek működtek együtt a patacipő anyagának és konstrukciójának kialakításakor.
A patacipő fő jellemzője, hogy kényelmet biztosít a lónak, és könnyebséget a lovasnak, ha meggondoljuk, hogy a patacipő a patának rázkódáscsillapítást és tapadást biztosít. A patacipő idomul az egyéni pataformához és talajviszonyokhoz, így a ló érezheti a talajt és a lehető legtermészetesebb módon tud lépni. Támogatja, elősegíti a pata természetes funkciót és növeli a stabilitást, egyensúlyt.

Az Equine Fusion filózófiája:

Az Equine Fusion csapata büszke arra, hogy fiatal, modern és kreatív hozzáállással lenyűgöző dizájnnal tervezi termékeit, miközben maximálisan koncentrál a lovak egészségére, biztonságára és a környezetre. Az Equine Fusion folyamatosan törekszik arra, hogy formálja a lovasok gondolkodását a múlttal, jelennel és a jövővel kapcsolatban. Álmunk, hogy a lovaglás egy élvezetes tevékenység legyen és büszkék vagyunk arra, hogy ehhez mi hozzájárulhatunk. Hisszük, hogy a lovat és lovast egyenlőként kell kezelni, ezután neveztük el cégünket Equine Fusion-nak, azaz a ló és lovas egy egységben való egyesülésének.

No comments
Share:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.